”GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ”
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlıkta aylık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. O toplantıda Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu hakkında görüşlerini de ifade etti.
İşte Çataklı’nın konuya ilişkin açıklaması:
Çataklı, ülke genelinde koronavirüs denetimlerinin devam ettiğini belirterek salgın ile mücadele kapsamında bugüne kadar valilikler ve kaymakamlıklar tarafından 40 milyon 835 bin 313 denetim gerçekleştirildiğini söyledi.
Çataklı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun koronavirüs denetimleri sırasında bir eczanenin çalışanlarına içeride müşteri yokken sosyal mesafe ve maske kuralına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazdırdığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin, “Türkiye’nin her meselesine karşılık koymak isteyenler salgınla mücadele edilen günlerde aynı tutum ve davranışlarını sergiliyorlar. Bunu sergileyenler arasında milletvekilleri, siyasi kimlikli kişiler de var. Gözümüzdeki çapağı almak yerine gözümüze çöp batırıyorlar. 3,5 ay öncesine ait bir olayın başını sonunu makaslamak suretiyle bu mücadelenin verilmeye başladığı gün, gündem oluşturulmasını anlaşılabilir bulmadık. Bu dönemde gerek valilerimiz gerek kaymakamlarımız yasaların kendilerine verdiği görevin ötesinde çalışmaya devam ediyorlar. Burada engel olmasınlar, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Bu tavrın davranışın kimseye faydası yok” ifadelerini kullandı.