Hareket67

BASIN AÇIKLAMASI GELDİ..

06 Aralık 2019 - 18:01

BASIN AÇIKLAMASI GELDİ..

‘Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu’ sözcüsü İrfan Erdem, geçtiğimiz Pazar günü OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in birçok STK’ya yapmış olduğu davet üzerine gerçekleştirilen kahvaltılı toplantının ardından kamuoyunda yapılan yorumlar üzerine, yazılı bir açıklama yayınlayarak iddialara cevap verdi.

Platform Sözcüsü Erdem tarafından, 4 kişiden oluşan Platform Yürütme Kurulu üyelerinden üçünün imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Pazar günü gerçekleştirilen toplantının Ereğli için bir milat olduğu ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere; Platform Yürütme Kurulu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarafından oluşmuştu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık şehir dışında olduğu için platform yürütme kurulunun bir eksikle imzaladığı ortak basın açıklaması şu şekilde:

” Erdemir’in daveti ve OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in katılımıyla 02 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantı Ereğli için bir milat olmuştur.

Kdz. Ereğli Geleceğini Konuşuyor Platformu üyeleri olarak kamuoyunda gündeme getirdiğimiz sorunları yüz yüze OYAK Grubu’nun Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem’e, OYAK ve Erdemir’in en üst düzey yöneticilerine aktarmaktan dolayı memnunuz.

Erdemir Göztepe tesislerinde 2 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak ili 27. Dönem Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Polat Türkmen, Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş ve danışmanları, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Herhangi bir siyasi görüş ve ticari çıkar gözetmeksizin Ereğli’nin geleceği için bir araya gelen platformumuzda tespit ettiğimiz ve kamuoyuyla da paylaştığımız sorunlar karşısında OYAK yönetiminin yapıcı ve diyalogdan yana bir tutum içinde bulunduğunu gördük. Toplantı bu anlamda amacına ulaşmış ve Ereğli için Beyaz Bir Sayfanın açıldığı, faydalı ve önemli bir girişim olmuştur.

Platformumuz adına toplantıda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Platform sözcüsü olarak ben İrfan Erdem,  üzerinde mutabık kaldığımız sorunları dile getirdik. Çelikhane cürufu stoklarının transfer edilmesi, çevre konusundaki duyarlılığın artırılması ve Erdemir’in bünyesindeki spor sahalarının İlçe Spor Müdürlüğü’ne devredilmesi yönündeki talebimizi dile getirdik.

Ayrıca, bölgedeki gemi acentelerinin yaşadığı sorunların giderilmesi ve Erdemir’in çalıştığı acente sayısının artırılması, denizcilik okullarında eğitim gören öğrencilerin staj olanaklarının artırılması, Erdemir Limanı’ndaki yükleme boşaltma hizmetlerindeki farklı fiyat uygulamalarından vazgeçilmesi, Tersanelerin canlandırılmasına yönelik çözüm önerilerimizi ve Yapılması planlanan HES konusunda, Ereğli’nin içme suyunun %29 oranının ve öncelik hakkının korunması konularını da dile getirdik.

Sn. Arslan Keleş, bölgemizin ekonomik sorunlarına odaklanarak, yerel tedarikçilere fırsat tanınmasını, Ereğlili firmaların aynı rekabet şartlarını sağladıkları sürece ihalelere katılmasını talep etmiştir. Erdemir’le mal alıp satmanın ötesinde yeni istihdam sağlanabilecek alanlarda birlikte projeler geliştirilmesinin önemini vurgulamıştır. Karayolu nakliyesinin Gülüç Kapı’ya bir an önce taşınarak bölgenin bu sorununun ivedilikle çözümünü istemiştir. Nakliyecilerimizin sorunlarına değinmiş, OMSAN’ın atması gereken adımlar konusunda beklenen girişimleri iletmiştir. Endüstri Meslek Lisesinin desteklenmesi, buradaki öğrencilere iş ve staj imkanı sağlanması, engelli istihdamının artırılmasını gündeme getirmiştir. Ayrıca Erdemir Limanı’ndaki ticaret hacmini artırmak adına beklentilerini de dile getirmiştir.

Sn. Şükrü Kılıç, bölgemizin en büyük sorunlarından olan işsizlik konusunda, istihdam ihtiyacı için muhtarlardan bilgi alınmasını ve bölge insanının değerlendirilmesini talep etmiştir. Köy muhtarlarına geçmişte yapılan yardımlarını yinelenmesini ve ramazan aylarında kumanya yardımının köylere de yapılmasını talep etmiştir.

Dile getirdiğimiz bu görüşlerin OYAK ve Erdemir Yönetimi tarafından dikkate alınması, önerdiğimiz konuların takipçisi olacaklarını ifade etmeleri, memnuniyet vericidir. Toplantıda HES konusunda Ereğli Belediyesi’nin içme suyu oranında bir azalma olmayacağı, konunun uzmanları ve Sayın OYAK Genel Müdürü tarafından dile getirilmiştir. Gemi Acentelerinin sorunlarının 2020 Ocak ayında bir sorun olmaktan çıkacağı ifade edilmiştir. Çevre konusunda yapılan çalışmalar katılımcılarla paylaşılmıştır. Karayolu nakliyecilerimizin sorunlarına yönelik olarak fiyatlandırma konusunda düzenlemelerin yapılacağı bildirilmiştir.  OYAK Yönetiminin özellikle yeni iş alanları yaratılması konusundaki istekli ve yapıcı tavrı memnuniyet vericidir. Toplantıda dile getirdiğimiz sorunların bazılarının kısa zamanda ortadan kaldırılabileceği anlaşılmıştır.

OYAK Genel Müdürü Sayın Süleyman Savaş Erdem’in Ereğli ve Erdemir arasında ayrı gayrı olamayacağını, ortak geleceğimiz için birlikte karşılıklı anlayış içinde çalışma zorunluğunu ortaya koyması, Ereğli Belediyesi ve Ereğli’de ki diğer kurumlarla hiç bir sorunu olmadığı ve her zaman görüşmeye hazır olduğunu bizzat ve samimiyetle dile getirmiş olması sorunlarımızın çözümü bakımından önemlidir.

Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu olarak toplantıda dile getirdiğimiz sorunlarımızın, OYAK Yönetiminin tarafımıza ilettiği çözüme yönelik adımların, toplantıda tam olarak açığa kavuşturulamamış konuların ve Ereğli’mizi geleceğe taşıyacak yeni adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kdz.Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu

İrfan ERDEM

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı

Arslan KELEŞ                                                                                          Şükrü KILIÇ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı                                     Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı

KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/hareket67.com/httpdocs/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST 100
# TAKIMLAR O AV P
Hava durumu
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

%d blogcu bunu beğendi:
çizgi film izlefb tv izlegs tv izleyoutube video indirwarez forumbjk tv izle